mandag 14. mars 2011

Utkledning er gøy!

"Andrea æ vill vær...." - er en relativt vanlig kommentar her i huset når det planlegges en eller annen utkledningsbegivenhet. Det er alt fra våre egne Halloweenfeiringer til andre ungers bursdagsfeiringer. Det hele begynte nok for tre år siden (våren 2009) da Gabriel gikk i 1. og skulle på karnevalsbursdag til en klassekompis. Resultatet ble en liten utgave av 'The cat in the Hat' etter bøkene av Dr. Seuss.
Det var en storfornøyd liten gutt som ble sent avgårde i bursdag, og en om mulig enda mer fornøyd gutt som ble hentet. Han hadde hatt bursdagens fineste kostyme, det var også bursdagens eneste gjennomførte hjemmesydde kostyme.

I 2010 var Gabriel i nok en karnevalsbursdag, denne gangen var det Sunniva som fyllte år, og nok en gang ble stemor nødt til å dra fram de begrensede sykunnskapene. "Æ vill vær Indiana Jones!"


Med hatt fra fretex som ble modifisert, hjemmesydd "skinnjakke" og skulderbag, og med en håndknyttet pisk kveilet rundt veska, var det nok en gang karnevalets mest fornøyde deltaker som dro avgårde på fest.


I november 2010 kom det hjem en med klokketro på stemor og kom ikke med bursdagsinvitasjon før godt ut på ettermiddagen. "Skal du i Halloweenbursdag i morgen...!!!!" Var stemors småsjokerte reaksjon. Denne gangen fikk ikke poden like mye medbestemmelsesrett og stemors dypdykk blandt gamle klær førte til et par som kunne klippes opp. Denne gangen skulle Gabriel pent få være varulv. Med et tykt lag sminke, håret fullt av mousse og lakkerte negler var det en som sprang avgårde til bursdag dagen etter.


Til og med sokkene fikk gjennomgå av saksa, og det stakk fram en sortlakkert tånegl fra et hull i sokken også. Et kjapt bilde med ytterklærne halvveis på og ut gjennom døra sprang en lykkelig bursdagsgjest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar